Facebook wil gebruikers Poke telefonisch interviewen

poke_logo_facebook Vorige maand introduceerde Facebook een nieuwe applicatie specifiek voor de iPhone genaamd Poke. Met de applicatie kun je berichten versturen naar vrienden, eventueel met foto die maar een beperkte tijd bekeken mogen worden, 1, 3, 5 of 10 seconden.

Het sociale netwerk lijkt nu graag te willen onderzoeken hoe en waarom gebruikers Poke gebruiken en wat ze van de applicatie vinden. Het gaat dan om telefonisch enquêtes waarvoor het bedrijf Ethn.io is ingehuurd om deze af te nemen. Om gebruikers te vinden die deel willen nemen aan het onderzoek worden er advertenties geplaatst op het sociale netwerk, opgeven kan door te klikken op deze advertenties. Het interview gaat middels Skype of GoToMeeting en duurt in totaal 45 minuten, een webcam is hierbij wel vereist.

Dat Facebook dit op deze manier doet is niet nieuw en komt vaker voor, ook is het al voorgekomen in het verleden dat het sociale netwerk bij mensen thuis is langsgegaan.

facebook_poke_interview

Facebook Poke steeg al snel naar de eerste plaats in de lijst met de meest populaire gratis applicaties voor de iPhone in de Verenigde Staten. In de Nederlandse App Store wist Poke al snel op de vijfde plaats te pakken. Het succes duurde echter niet lang en na een aantal dagen zakte de applicatie in de Verenigde Staten naar plaats 34, inmiddels is Poke gezakt naar plaats 343. In de Nederlandse App Store is de applicatie niet meer in de top 300 te vinden. Concurrent Snapchat doet het ondertussen beter en staat op plaats 24.

Lees meer over: , ,