Facebook wil dat medewerkers Android gaan gebruiken

Het blijkt dat Facebook eigen medewerkers al enkele maanden wil laten overstappen op Android ten nadele van de iPhone. De reden waarom het sociale netwerk wil dat medewerkers over gaan stappen op Android is om bugs in de applicatie sneller te kunnen achterhalen en op te lossen. Omdat medewerkers van Facebook in het verleden iPhones kregen zijn er te weinig medewerkers die het besturingssysteem van Google gebruiken en dus te weinig medewerkers om de applicatie echt goed te testen en bugs te rapporteren.

Posters

Op het hoofdkantoor van Facebook in Menlo Park hangen de onderstaande posters, op de eerste poster met als titel Droidfooding staat een oproep om nog vandaag over te stappen op Android met eronder een e-mailadres voor aanvullende informatie. Deze oproep staat ook op de tweede poster met erboven een grafiek waaruit blijkt dat er inmiddels steeds meer toestellen met Android worden verkocht dan iPhones en dat dit verschil volgens voorspellingen van IDC in de komende jaren alleen nog maar veel groter zal gaan worden.

Medewerkers kunnen simpelweg met hun telefoon schudden (Rage Shake) zodra ze een bug in de applicatie vinden, gegevens worden dan automatisch opgeslagen en verzonden naar de ontwikkelaars. Er zouden nu 4000 medewerkers zijn die deze feature gebruiken.

De term 'Droidfooding' slaat op de term dogfooding, het als softwarebedrijf intern eigen producten gebruiken om de kwaliteit en de functionaliteit te testen en te demonstreren. Nieuwe medewerkers mogen overigens nu zelf kiezen welke telefoon ze willen hebben.

Lees meer over: , , ,