Facebook wijzigt nieuwsoverzicht

Morgen is in San Francisco de f8 conferentie van Facebook. Zo net voor de conferentie is het sociale netwerk nog druk bezig met het doorvoeren van diverse nieuwe features en verbeteringen waaronder de nieuwe subscribe button en de verbeterde vriendenlijsten. Facebook heeft nu een aantal wijzigingen doorgevoerd betreffende het nieuwsoverzicht.

De wijzigingen zijn er op gericht dat je altijd op de hoogte blijft van de belangrijkste gebeurtenissen ongeacht hoe frequent je het netwerk bezoekt. Facebook geeft aan dat het nieuwsoverzicht nu meer fungeert als je persoonlijke krant. Als je een aantal dagen niet actief bent geweest staat direct bovenaan een blok met een blauw hoekje met de belangrijkste berichten. Bezoek je Facebook meerdere keren per dag is dit gedeelte minder belangrijk en worden eerst de meest recente berichten bovenaan getoond.

Voorheen was het zo dat je kon kiezen tussen recente berichten en de meest belangrijke berichten. Deze opties zijn nu verdwenen nu er wordt gekeken naar hoe vaak je inlogt.

Ticker

Er werd al een tijdje mee getest maar nu wordt de Ticker officieel uitgerold. Deze Ticker wordt geplaatst aan de rechterkant en bevat activiteiten van vrienden op het moment dat ze plaatsvinden zodat je eventueel direct hierop kan inspelen. Zodra een vriend iets aanbeveelt, een reactie plaatst of een foto upload wordt dit realtime getoond.

Porren

Een bekende optie van Facebook is iemand 'Porren'. Facebook heeft stilletjes deze knop die standaard op een profiel van een vriend is te vinden verplaatst. De optie is nu te vinden door nu op het tandwieltje te klikken waar ook iemand geblokkeerd kan worden.

Lees meer over: