Facebook werkt aan verbeterde zoekmachine

Het zoeken op Facebook naar bepaalde content zou straks wel eens een stuk makkelijker kunnen gaan. Het sociale netwerk zou namelijk momenteel druk bezig zijn met de ontwikkeling van een verbeterde zoekmachine waardoor straks content dagelijks geplaatst door alle 850 miljoen gebruikers beter te vinden zal zijn. Dit weet Businessweek te melden op basis van twee anonieme bronnen die betrokken zijn bij de ontwikkeling.

De ontwikkeling zou onder leiding staan van een voormalig programmeur van Google en in totaal zouden meer dan twintig ontwikkelaars werken aan de verbeterde zoekmachine. De verbetering is echt gericht om gebruikers te helpen met het vinden van berichten die voor hen relevant zijn en op deze manier moet het tevens eenvoudiger worden om artikelen en video's van externe websites geliked door gebruikers naar voren te halen.

Met de zoekmachine zoals die nu bestaat binnen het sociale netwerk is het wel eenvoudig om andere gebruikers snel op te zoeken maar het vinden van berichten niet.

Facebook wilde uiteraard niet reageren op de geruchten en speculaties.

Lees meer over: