Facebook: Vrienden foto’s laten uploaden naar je eigen fotoalbums

Het komt vast wel eens voor dat je van bijvoorbeeld een vakantie of van een evenement graag foto's van meerdere personen bij elkaar wilt verzamelen. Dit kan straks eenvoudig op Facebook dankzij een nieuwe feature voor fotoalbums, het kunnen toevoegen van andere gebruikers die vervolgens foto's kunnen uploaden naar het betreffende fotoalbum. Bij elk album zal er een knop komen te staan om gebruikers toe te voegen aan een fotoalbum, dit mogen er maximaal 50 zijn. Deze 50 gebruikers mogen elk maximaal 200 foto's uploaden naar het album. Tot op heden is het zo dat je als gebruiker alleen zelf foto's aan een fotoalbum kon toevoegen met een limiet van 1000 foto's per fotoalbum.

gedeelde_fotoalbums

Rechten kunnen op verschillende manieren worden ingesteld. Zo kan er ingesteld worden dat alleen gekozen gebruikers foto's mogen uploaden maar er kan ook ingesteld worden dat vrienden van gekozen gebruikers foto's mogen uploaden naar het fotoalbum.

Het is wel zo dat je als degene die het fotoalbum heeft aangemaakt alleen alle foto's weer mag aanpassen of verwijderen. Gebruikers die zelf foto's hebben geupload mogen alleen hun eigen foto's aanpassen of verwijderen. Met de mobiele applicaties van Facebook is het vooralsnog alleen mogelijk om foto's toe te voegen aan een album, het zelf toevoegen van gebruikers kan niet. Het idee voor de feature kwam dankzij feedback van gebruikers.

In eerste instantie zal Facebook de mogelijkheid gaan uitrollen naar een beperkte groep gebruikers en daarna zal pas een verdere uitrol volgen naar alle gebruikers die de Engelse interface gebruiken. Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe feature beschikbaar zal gaan komen voor alle gebruikers van het sociale netwerk wereldwijd.

Lees meer over: