Facebook vraagt gebruikers wat ze vinden van nieuwsoverzicht

feat_nieuwsoverzicht_facebook_smallFacebook vraagt aan een beperkte groep gebruikers die al over het nieuwe nieuwsoverzicht beschikken hoe deze geheel nieuwe versie bevalt. Anderhalve week geleden presenteerde Facebook de nieuwe versie van het nieuwe nieuwsoverzicht die in de komende weken zal worden uitgerold naar alle gebruikers van het sociale netwerk.

Het gaat om een ingrijpende wijziging en daarom wil het sociale netwerk graag weten wat gebruikers van het nieuwsoverzicht vinden. Een vraag van het onderzoek is bijvoorbeeld of het nieuwsoverzicht echt beter is vergeleken met de oude versie van het nieuwsoverzicht en een andere vraag is of er ervaren wordt dat er meer of juist minder advertenties worden getoond. Facebook doet wat dat betreft vaker vergelijkbare onderzoeken onder gebruikers.

Overigens heeft het sociale netwerk afgelopen weekend de nieuwe versie van de profielpagina uitgerold naar alle gebruikers. De wijzigingen zijn minder ingrijpend vergeleken met het nieuwe nieuwsoverzicht. Meer over de nieuwe timeline lees je hier.

facebook_vraag_nieuwsoverzicht_1

facebook_vraag_nieuwsoverzicht_2

facebook_vraag_nieuwsoverzicht_3

Lees meer over: