Facebook voor WordPress

Facebook heeft een plugin van het sociale netwerk aangekondigd voor WordPress.com en voor WordPress.org. De plugin is ontworpen in samenwerking met een aantal partners en hiermee moet het eenvoudig worden om een blog socialer te maken.

Met de toevoeging is het onder andere mogelijk om gepubliceerde berichten en pagina's eenvoudig door te plaatsen naar de Timeline van een auteur of naar een pagina. Ook is het mogelijk om te verwijzen naar accounts of pagina's die dan bij een bericht worden geplaatst als links. Aanvullend is er de optie om een like button in te voegen, een subscribe button, een send button en ook de Comments Box plugin kan middels een enkele klik geplaatst worden. De buttons kunnen ook worden toegevoegd als widget.

Installeren van de plugin kan direct binnen een bestaande WordPress installatie net als dit gaat met andere plugins, eventueel downloaden kan op deze pagina. Na het installeren is het echter wel vereist om voor de website waarin de plugin is geïnstalleerd een app aan te maken. Instructies komen in beeld zodra je de instellingen van de nieuwe plugin opent.

Lees meer over: ,