Facebook voor Windows 8 gespot in advertentie – update

Belangrijke applicaties voor een hoop gebruikers van Windows 8 die momenteel missen in de Windows Store zijn applicaties van Twitter en Facebook. Nu liet Twitter eind oktober op de microblogdienst weten momenteel te werken aan een applicatie voor de nieuwe versie van het besturingssysteem maar het zal nog eventjes gaan duren voordat deze daadwerkelijk beschikbaar zal zijn. Een aantal dagen later kwam het nieuws dat er voorlopig geen applicatie van Facebook zou gaan verschijnen voor Windows 8.

Het sociale netwerk liet op dat moment weten in een reactie alleen applicaties te maken voor iOS en Android en voor een applicatie voor Windows 8 werd er verwezen naar Microsoft. Het bedrijf wilde niet op reageren en verwees eigenlijk weer naar Facebook.

Nu lijkt er in ieder geval toch gewerkt te worden aan een Facebook applicatie voor de nieuwe versie van Windows. In een advertentie van Microsoft die je hieronder ziet voor de Surface RT, de eigen tablet van het bedrijf is namelijk een Facebook applicatie te zien.

Zekerheid geeft het niet uiteraard maar gezien het feit dat Facebook is opgenomen in de advertentie suggereert wel dat er een applicatie gemaakt wordt voor Windows 8 en Windows RT draaiend op de Surface. Het is niet duidelijk wie de applicatie aan het maken is, zo heeft Microsoft eerder een Facebook applicatie voor Windows Phone gemaakt. Het zou ook een fout kunnen zijn. Microsoft wilde verder niet reageren op de berichten. Facebook liet weten dat het zou gaan om slechts een live tile bookmark van de website.

Update

Zojuist kwam er een bericht binnen van Nick Huitema dat er op de pagina van Microsoft Nederland op Facebook een afbeelding is te zien waarin het startscherm van Windows 8 is verwerkt. In de afbeelding is duidelijk een tegel van Facebook te zien wat wijst op een mogelijke applicatie. Het verschil is namelijk dat als het sociale netwerk wordt vastgezet op het startscherm van Windows 8 het icoon er net even anders uitziet als hieronder.