Facebook voor iPhone en iPad nu met chat heads en stickers

Chat HeadsMet de introductie van Facebook Home voor Android werd er ook een nieuwe feature geïntroduceerd in de vorm van chat heads. Zodra er nieuwe gesprekken binnenkomen dan worden profielfoto's bovenaan getoond, door te klikken op een foto kan er een nieuw gesprek gestart worden of een gesprek worden voortgezet. Bijna tegelijk met de introductie van Facebook Home werd zowel de algemene applicatie van het sociale netwerk voor Android als Facebook Messenger voor Android uitgebreid met chat heads.

Nu de applicaties van Facebook voor Android de feature hebben gekregen is het de beurt aan de algemene applicatie voor de iPhone en de iPad. Met versie 6.0 van Facebook voor iOS is chat heads toegevoegd met direct als verschil met Android dat de chat heads alleen worden getoond binnen de applicatie zelf. Naast de chat heads zijn er nog een aantal verbeteringen doorgevoerd door Facebook. Zo is er de toevoeging van stickers om je berichten mee op te fleuren en te sturen naar vrienden, de stickers zijn te zien in de tweede screenshot hieronder. Aanvullende stickers zijn verkrijgbaar in de sticker store.

Als laatste is het design voor de iPad op de schop gegaan in lijn met het recent vernieuwde nieuwsoverzicht. De update van de applicatie voor de iPhone en de iPad kan al gedownload worden in de App Store maar Facebook geeft hierbij wel aan dat chat heads en stickers in de komende weken pas voor alle gebruikers beschikbaar komen.

facebook_chat_heads_1

facebook_chat_heads_2

facebook_ipad_nieuwsoverzicht

Lees meer over: , , ,