Facebook voert update ‘In de buurt’ door in mobiele applicaties

facebook_in_de_buurtFacebook heeft een update aangekondigd voor 'In de buurt' in de mobiele applicaties voor iOS en Android. De vernieuwde feature werd gemaakt door Josh Williams en het team van Gowalla, het bedrijf dat vorig jaar werd overgenomen door Facebook.

De feature kan geopend worden via het menu aan de linkerkant en geeft je als gebruiker nu de mogelijkheid om locaties te zoeken in de buurt die geliked zijn of aanbevolen worden door vrienden plus locaties waar vrienden ooit hebben ingecheckt. Voorheen kreeg je met deze feature alleen een overzicht met alle check-ins van vrienden te zien.

Zoek je bijvoorbeeld naar een goed restaurant dan kies je de categorie restaurants en kun je bekijken wat er in de buurt te vinden is. Zodra je een restaurant opent die mogelijk interessant is dan zie je welke vrienden hier zijn geweest, je ziet de openingstijden, de timeline met alle berichten van het restaurant een knop om in te checken, een knop om te liken en een knop om te bellen. Tevens is de waardering te zien in de vorm van vijf sterren.

Aanvullend op het vinden van locaties om te zoeken kun je ook zelf eenvoudig aan vrienden laten weten wat je mening over een bepaalde locatie is door een locatie te waarderen of een locatie aan te bevelen. Zelf waarderen van een locatie kan alleen als je een locatie eerder hebt bezocht. Facebook geeft aan dat naarmate meer gebruikers 'In de buurt' gaan gebruiken de feature steeds beter zal worden. In de toekomst zal de feature verder worden uitgebreid door het sociale netwerk onder andere op basis van feedback.

facebook_in_de_buurt_1

facebook_in_de_buurt_2

Lees meer over: ,