Facebook voegt zoekfunctie toe aan Pokes

Facebook heeft een nieuwe feature toegevoegd waarmee vrienden gezocht kunnen worden om te porren (poke). Het onderdeel Porren is een van de oudste features van het sociale netwerk maar wel enigszins verstopt. Het porren van een andere gebruiker kan door naar zijn of haar profiel te gaan en hier rechtsonder in de grote foto bovenin op het tandwieltje te klikken. In het menu kan dan worden gekozen voor porren. Daarnaast kun je naar facebook.com/pokes gaan waar tevens de nieuwe zoekfunctie is te vinden. Door bovenin het zoekveld de naam van een vriend in te voeren kun je snel diegene porren.

pokes_facebook

Gebruikers volgen

Ondertussen is er nog een andere toevoeging doorgevoerd om gebruikers aan te moedigen om meer mensen te gaan volgen. Na het volgen van een bepaalde gebruiker verschijnt er een balk in beeld met een aantal andere gebruikers die mogelijk ook interessant zijn om te volgen. Op een vergelijkbare manier promoot Facebook al pagina's.

facebook_more_people_to_follow

Pagina's volgen

Dan is er nog een kleine wijziging betreffende het volgen van pagina's ontdekt. Zodra je op de Like knop gaat staan op een pagina die je al geliked hebt dan verschijnt het onderstaande menu in beeld om snel de instellingen te openen, de pagina toe te voegen aan een lijst en het aantal updates dat je te zien krijgt in het nieuwsoverzicht te wijzigen. Tot op heden kon je alleen het aantal updates wijzigen middels de knop op de pagina.

facebook_menu_pages

Berichten van pagina's

Als laatste een experiment betreffende gedeelde links van pagina's. In dit experiment wordt er aan gedeelde links op het sociale netwerk meer informatie over de Facebookpagina getoond waar het bericht van afkomstig is. Te zien is de profielfoto, de naam, het type pagina, het totale aantal likes plus een knop om de pagina direct te liken.

facebook_pagina_bericht

Lees meer over: