Facebook voegt zoekfunctie toe aan App Center

Sinds begin augustus is het nieuwe App Center van Facebook beschikbaar voor alle gebruikers van het sociale netwerk. Na het openen van het App Center was er echter tot op heden geen snelle manier om handige en leuke applicaties te vinden. Je kunt applicaties bekijken op basis van hetgeen voorgeschoteld wordt op de homepage, dit zijn de populairste applicaties en applicaties gebruikt door vrienden en daarnaast kan er gezocht worden via het menu bestaand uit een groot aantal categorieën aan de linkerkant.

Om dit probleem nu te op te lossen heeft het sociale netwerk een zoekveld toegevoegd aan het App Center waarmee het makkelijker moet worden om goede applicaties te vinden. Door bepaalde keywords in te typen komen er direct al een aantal suggesties onder het zoekveld in beeld. Zoeken via het zoekveld bovenin naar applicaties kon natuurlijk al langer echter is dit niet altijd even handig omdat ook personen, pagina's en groepen worden getoond in de zoekresultaten. Ontwikkelaars hoeven verder niets te wijzigen, alle applicaties zullen worden opgenomen door Facebook in de zoekindex.

Het kan zijn dat je het nieuwe zoekveld nog niet direct ziet, de toevoeging aan het App Center wordt langzaam uitgerold naar alle gebruikers van het sociale netwerk.

Bron screenshot: The Next Web

Lees meer over: