Facebook voegt nieuw blok met groepen toe aan Timeline

Facebook gaat een nieuwe sectie toevoegen aan de Timeline. Met het doorvoeren van het aangepaste design afgelopen maand werden er nieuwe blokken toegevoegd aan de profielpagina en het onderdeel 'About' van de Timeline zoals films, boeken, games en muziek. Nu zal er ook een blok worden toegevoegd met groepen waar je als gebruiker van het sociale netwerk lid van bent. Er zullen alleen groepen worden getoond die publiekelijke beschikbaar zijn. Indien je als gebruiker bent uitgenodigd voor een groep maar deze uitnodiging niet hebt geaccepteerd zal de betreffende groep niet worden getoond. Gesloten groepen en groepen die privé zijn worden ook niet getoond in het blok.

facebook_groepen

Vrienden

Ondertussen is het sociale netwerk ook begonnen met het vragen aan gebruikers om de lijst met vrienden bij te werken. Alleen gebruikers die nog niet zijn overgeschakeld naar het nieuwe nieuwsoverzicht lijken deze meldingen te zien. Na het klikken op de melding komt er een lijst in beeld met vrienden waarmee niet vaak wordt gesproken, achter elke vriend staat een knop om diegene toe te voegen aan de lijst met kennissen. Vrienden die worden toegevoegd aan de lijst met kennissen zullen minder vaak opduiken in het nieuwsoverzicht. Het toevoegen van vrienden aan de lijst genaamd 'Goede vrienden' zorgt er juist voor dat er meer berichten van deze gebruikers in het overzicht worden getoond.

facebook_vrienden_melding

facebook_vrienden_lijst

Evenementen

Dan is er nog een kleine beperking doorgevoerd betreffende het uitnodigen van gebruikers voor evenementen. In het geval dat je zelf beheerder bent van evenementen en met regelmaat uitnodigingen verzend dan kan het zijn dat je tegen een nieuw limiet aan gaat lopen. Het is vanaf nu zo dat er maximaal 100 gebruikers tegelijk mogen worden uitgenodigd en er mogen 300 uitnodigingen tegelijk openstaan. Er moeten dan eerst een aantal gebruikers reageren voordat er nieuwe uitnodigingen mogen worden verzonden.

facebook_evenementen

Lees meer over: