Facebook verwijdert profiel Mark Zuckerberg

Het is toch vervelend als je een naam hebt die gelijk is aan de naam van de oprichter van een sociaal netwerk. Het gaat om Mark Zuckerberg, en dan niet degene die verantwoordelijk is voor Facebook maar om Mark Zuckerberg de advocaat. In eerste instantie toen hij zich wilde aanmelden voor het sociale netwerk ging dit al mis en werd hij geweigerd vanwege zijn naam. Hij moest als bewijs een kopie van zijn rijbewijs en geboorte-akte opsturen maar toen gebeurde er helemaal niets. Toen hij besloot om een dreigbrief te sturen, hij is immers advocaat kreeg hij snel een account.

Dit is al met al twee jaar goed gegaan totdat hij deze week voor een onaangename verassing kwam te staan. Zijn profiel was verwijderd en zijn vrienden dachten dat hij hen 'ontvriend' had. De reden van het sociale netwerk om hem te blokkeren was omdat hij een valse identiteit zou hebben. Eerder werd ook al eens het profiel van Kate Middleton verwijderd, een naamgenoot van de toenmalige verloofde van de Britse prins William.

Bijwerkingen

Dat hij dezelfde naam heeft als de oprichter heeft wel wat bijwerkingen. Zo krijgt hij duizenden vriendschapsverzoeken omdat mensen denken dat hij de oprichter is van het sociale netwerk, ook zijn er gebruikers geweest die hem om geld hebben gevraagd.

Via: nu.nl
Lees meer over: ,