Facebook verreweg het grootst in Nederland

Newcom Research & Consultancy deed recent onderzoek naar gebruik en verwacht gebruik van Social Media in Nederland. Hieruit komt naar voren dat Facebook tegenwoordig verreweg het grootste platform is en het meest dagelijks wordt gebruikt. Gebruik van Twitter, Hyves en LinkedIn is vergelijkbaar maar de intensiteit van het gebruik loopt uiteen. Twitter wordt dagelijks het meest gebruikt gevold door Hyves en LinkedIn.

Een aantal andere cijfers: 7.3 miljoen Nederlanders maken gebruik van Facebook waarvan 4.3 miljoen dagelijks, 6.9 miljoen maken gebruik van YouTube waarvan 1 miljoen dagelijks, 3.2 miljoen Nederlanders maken gebruik van LinkedIn, dagelijks 300.000, 3.2 miljoen Nederlanders maken gebruik van Twitter, dagelijks 1.5 miljoen, en 3 miljoen Nederlanders maken gebruik van Hyves, dit zijn dagelijks 900.000 gebruikers.

Vergelijkend met afgelopen jaar is het gebruik van Facebook flink gestegen, 45 procent en het gebruik van Hyves is 38 procent gedaald. Er is ook gekeken naar de toekomst, betreffende Twitter, Facebook, LinkedIn en YouTube verwacht ruim 8 op de 10 huidige gebruikers in 2015 nog steeds gebruik te maken van het platform. Bestaande gebruikers van Hyves verwachten in de komende jaren juist minder gebruik te maken van het netwerk.

Lees meer over: , , , ,