Facebook verandert privacysettings voor berichten van jonge gebruikers

Facebook verandert privacysettings voor berichten van jonge gebruikers

Facebook heeft aangekondigd de de privacysettings voor berichten van jonge gebruikers te gaan veranderen. Jonge gebruikers van het sociale netwerk delen nu standaard met vrienden en kunnen berichten ook openbaar plaatsen.

Op Facebook bepalen gebruikers zelf met wie ze wat delen. Een privébericht met één persoon, een foto met al je vrienden of een statusupdate met de hele wereld. Bij iedere status update kun je steeds weer opnieuw kiezen met wie je dit wilt delen. Tenzij je deze instelling verandert, blijft deze hetzelfde voor ieder bericht in de toekomst. Voor gebruikers tussen de 13 en 17 jaar stond deze functie tot nu toe standaard ingesteld op 'vrienden van vrienden', met de mogelijkheid om dit te veranderen. Vanaf vandaag zal deze instelling bij het plaatsen van berichten voor nieuwe gebruikers standaard op 'vrienden' staan.

facebook_jonge_gebruikers_1

Tieners zijn social media-savvy, en willen gehoord worden. Of het nu gaat om maatschappelijke betrokkenheid, activisme of hun mening over een film. Daarom hebben gebruikers tussen 13 en 17 nu ook de mogelijkheid om hun updates op 'openbaar' in te stellen. Deze update geeft jonge gebruikers de keuze om een groter publiek te bereiken, net als op andere sociale media, ook al zal maar een klein gedeelte van deze gebruikers ervoor kiezen om berichten openbaar te plaatsen.

facebook_jonge_gebruikers_2

Daarnaast kunnen tieners nu ook de 'Follow'-button aanzetten, zodat ze gevolgd kunnen worden door gebruikers die geen Facebook-vriend zijn. Deze volgers zien dan alleen de openbare berichten, net als bij alle andere gebruikers het geval is.

Deze veranderingen zijn bedoeld om de ervaring van Facebook voor jonge gebruikers te verbeteren. Ook is Facebook bezig met het verbeteren van de manier waarop tieners berichten gebruiken en hoe ze in contact kunnen komen met mensen die ze misschien kennen. Facebook zegt de veiligheid van jonge gebruikers erg serieus te nemen. Daarom zullen ze een extra melding zien iedere keer als ze iets openbaar willen delen.

facebook_jonge_gebruikers_3

Als ze er toch kiezen om de instellingen op 'openbaar' te zetten krijgen ze een aanvullende melding zien.

facebook_jonge_gebruikers_4

Lees meer over: