Facebook van opening tot sluiting Olympische Spelen

Facebook heeft nu zelf ook enkele cijfers gedeeld over de Olympische Spelen nadat Wildfire dit eerder deze week al deed. Twitter was als eerste en deelde begin deze week al enkele cijfers over het gebruik in de afgelopen twee weken tijdens de spelen.

Voordat de spelen begonnen kwam het sociale netwerk met een website met een overzicht van alle atleten, landen en sporten. In de afgelopen twee weken werden er meer dan 116 miljoen berichten en reacties geplaatst gerelateerd aan de spelen. Alle atleten actief op Facebook wisten vanaf de opening samen 12.2 miljoen likes te verzamelen.

Met name hardloper Usain Bolt was erg populair tijdens de spelen en kreeg er meer dan 1 miljoen likes bij waarmee het totale aantal likes op meer dan 8 miljoen is gekomen. Zwemmer Michael Phelps kreeg er 850.000 likes bij, totaal nu meer dan 6.3 miljoen.

Ook diverse atleten die nog niet veel likes hadden kregen er veel fans bij, bijvoorbeeld de Britse atlete Jessica Ennis die voordat de spelen begonnen 108.000 fans had en op het moment dat de spelen tot een einde kwamen stond de teller op 801.000, een stijging van 632 procent. Dit gebeurde ook met Tom Daley, hij begon met 120.000 fans en eindige op 1 miljoen, een stijging van 672 procent. Grote uitschieters waren Jordyn Wieber, Marcel Nguyen en Gabby Douglas. Wieber zag het aantal likes met 818 procent stijgen, Nguyen met 2524 procent en Gabby Douglas was de groter winnaar, zij begon met slechts 14.000 fans en kwam uit op meer dan 600.000 fans, een stijging van maar liefst 4045 procent.

Bijnamen

Facebook heeft ook gekeken naar het gebruik van bijnamen van atleten in berichten en reacties. Op de dag dat Michael Phelps de grootste Olympiër ooit werd zag het sociale netwerk een flinke stijging van 1200 procent betreffende vermeldingen waarin zijn bijnaam 'Baltimore bullet' werd gebruikt, voornamelijk door vrouwen. De bijnaam 'Flying Squirrel' van Gabby Douglas werd ook veel gebruikt, een stijging van 2000 procent op 2 augustus. Dit was de dag dat zestienjarige een gouden medaille wist te winnen op de meerkamp.