Facebook Poke valt van eerste plaats naar 84 in App Store

Facebook Poke Dat duurde niet lang, afgelopen vrijdag bracht Facebook de applicatie Poke uit voor iPhone, iPad en iPod Touch en in de Verenigde Staten wist de applicatie al snel de eerste plaats in de App Store te pakken ten koste van Google Maps in de Verenigde Staten. In de lijst met gratis applicaties kwam Poke in Nederland op de vijfde plaats.

Nu een aantal dagen later lijkt de populariteit van de applicatie al weer flink gedaald te zijn. In de Verenigde Staten is de applicatie van de eerste plaats gezakt naar plaats 34 en in de Nederlandse lijst is Poke nog verder gezakt van de vijfde plaats naar plaats 84. In de Nederlandse lijst met de populairste applicaties staan de andere applicaties van het sociale netwerk op Facebook Camera na nu hoger, Facebook Messenger staat op plaats 16, Facebook Pages op plaats 69 en de algemene applicatie van Facebook staat op 74.

Concurrent Snapchat waar de applicatie van Facebook erg op lijkt staat in de Nederlandse lijst op 154 terwijl in de Verenigde Staten Snapchat op de vierde plaats staat in de App Store nadat de applicatie aanvankelijk zakte van de zesde plaats naar de achtste plaats.

In de top 10 staat NU.nl overigens niet meer op de eerste plaats maar nu op twee omdat 'iTunes 12 dagen cadeaus' de eerste plaats heeft overgenomen. Google Maps staat op 4, Radio 2 is nieuw in de top 10 op plaats 8 en dit komt vrijwel zeker vanwege de top 2000.

facebook_poke_itunes_nl