Facebook: Unliken pagina’s, melding updates Android en meer

In het vernieuwde nieuwsoverzicht van Facebook is het lastiger gemaakt om pagina's niet meer leuk te vinden. In het oude nieuwsoverzicht was het zo dat na het klikken op het kleine pijltje van een bericht afkomstig van een pagina je op Verbergen kon klikken en daarna kon aangeven de pagina niet meer leuk te vinden. In het nieuwe overzicht is deze optie geheel weggehaald en kunnen alleen berichten van een pagina standaard worden verborgen. Om een pagina niet langer leuk te vinden zul je als gebruiker dus specifiek de betreffende pagina moeten openen en hier op de optie 'Vind ik niet meer leuk' te klikken.

facebook_unlike_pages

Android

Om te zorgen dat gebruikers de applicatie van Facebook tijdig bijwerkt toont het sociale netwerk nu meldingen aan gebruikers. Met de melding laat Facebook weten dat de huidige versie van de applicatie te oud is en dat een upgrade noodzakelijk is, onder de melding een knop om de nieuwste versie van de applicatie direct te downloaden. Na het upgraden zal er een popup verschijnen met informatie waaronder het versienummer.

facebook_android_upgrade

Admin Panel

Dan is er nog een nieuwe versie van het Admin Panel van pagina's gespot. Bovenin worden berichten genoemd met aanvullende statistieken per bericht, deze berichten staan op de plek waar notificaties stonden die in deze variant bekeken kunnen worden via een nieuwe knop. Rechtsonder is een blok geplaatst waar het promoten van berichten tegen betaling wordt gepromoot. Hier staat nu nog een blok om snel vrienden uit te nodigen.

facebook_admin_panel

Delen

Als laatste is er een nieuwe manier om door vrienden geplaatste berichten te delen gespot. Normaal gesproken is het zo dat na het klikken op de optie 'Delen' onder een bericht er een popup opent, in deze popup kan er een aanvulling worden toegevoegd, kan er eventueel gekozen worden voor een pagina om daarna het bericht te delen. In de nieuwe opzet verschijnt er eerst een klein menu na het klikken op de knop delen. Er kan dan direct worden gekozen om het bericht op je eigen timeline, op de timeline van een vriend, op een pagina, in een groep of als bericht te delen. Na het klikken op een optie opent er alsnog wel een popup waarin eventueel een reactie toegevoegd kan worden.

facebook_delen_1

facebook_delen_2

Lees meer over: