Facebook toont suggesties voor andere pagina’s na klikken Like

Like LogoFacebook is momenteel aan het testen met een nieuwe module op pagina's. Zodra je als gebruiker op de Like knop bovenaan de timeline op een pagina klikt verschijnen er direct een aantal andere pagina's in beeld die mogelijk ook interessant zijn volgens het sociale netwerk om te volgen. In de onderstaande screenshot gaat het om een lokale pagina, na het klikken komt er onder de coverfoto een blok in beeld met de titel 'More Local Pages You Might Like'. De pagina's die worden getoond komen uit een vergelijkbare categorie als de geopende pagina, verder wordt gekeken naar locatie. De suggesties worden nog niet op alle pagina's getoond, het gaat in ieder geval niet om advertenties.

Door op een pagina te gaan staan met de muis komt er een Like knop in beeld en kan de pagina geliked worden zonder deze daadwerkelijk te bezoeken. Het klikken op 'See all' opent de pagina met meer suggesties, deze pagina die is te bekijken door te gaan naar facebook.com/pages bestond al wel langer. Het sociale netwerk beveelt wat dat betreft vaker pagina's op allerlei plekken aan maar nog niet eerder op deze manier op pagina's.

facebook_pages_like

Advertenties

Naast het bovenstaande test Facebook met een nieuw blokje naast het nieuwsoverzicht. Het blokje is gericht op gebruikers die al adverteren op het sociale netwerk, in het blokje worden de lopende advertenties getoond, de lopende campagnes en het aantal likes. Er kan rechts gekozen worden tussen een dagelijks overzicht en een wekelijks overzicht.

facebook_ads_module

Lees meer over: