Facebook toont ‘Privacy Checkup’ popups

Facebook toont ‘Privacy Checkup’ popups

Bij het plaatsen van een nieuw bericht op Facebook kan er ingesteld worden wie het nieuwe bericht na plaatsing mag bekijken. Er kan gekozen worden tussen de opties Openbaar, Alleen vrienden en Alleen ik, de drie opties (te zien in de screenshot hierboven) komen rechtsonder beschikbaar na het klikken in het veld om een bericht te schrijven.

Het sociale netwerk is nu gestart met het tonen van meldingen aan gebruikers die standaard berichten openbaar plaatsen. Met de melding wil Facebook er zeker van zijn dat deze gebruikers weten dat hun berichten openbaar beschikbaar zijn en dus door iedereen gelezen kunnen worden. Niet elke gebruiker is goed op de hoogte van de mogelijkheden en de eventuele gevolgen en het kan dus goed zijn dat een gebruiker berichten altijd openbaar beschikbaar heeft gemaakt terwijl dit niet de bedoeling was. Onder de melding wordt direct de keuze gegeven met wie de gebruiker berichten standaard wil gaan delen.

Hi [name] – Sorry to interrupt. You haven’t changed who can see your posts lately, so we just wanted to make sure you’re sharing this post with the right audience. (Your current setting is Public, though you can change this whenever you post.) Learn more.

Who do you want to share this post with?

facebook_privacy_checkup

Lees meer over: