Facebook toont melding over nieuwe zoekfunctie in het Nederlands

Facebook toont op dit moment aan Nederlandse gebruikers een melding over de nieuwe zoekfunctie van het sociale netwerk. De bètaversie van de nieuwe zoekfunctie Graph Search genaamd en in het Nederlands Facebook-sociogram werd half januari dit jaar gepresenteerd door het sociale netwerk en begin deze maand werd aangekondigd dat de zoekfunctie verder uitgerold zou worden naar alle gebruikers met de Engelse interface.

Nederlandse gebruikers zien nu de onderstaande melding in beeld verschijnen waarin staat dat functie Zoeken in Facebook-sociogram zal worden geïntroduceerd. De melding is gericht op de eind vorig jaar doorgevoerde Privacysnelkoppelingen waarmee makkelijk gecontroleerd kan worden wie je berichten kunnen lezen. Na het openen van de snelkoppelingen staat er direct bovenaan opnieuw een melding over de zoekfunctie 'Met de functie Zoeken in Facebook-sociogram kunnen mensen foto's en andere dingen vinden die je met hen hebt gedeeld' met een link naar een pagina in het helpcentrum.

Ondanks dat de zoekfunctie nog niet in het Nederlands beschikbaar is kunnen andere gebruikers die de zoekfunctie wel hebben Nederlandse content uiteraard wel vinden. Het is dan ook aan te raden om de opties even te controleren als je dit nog niet gedaan hebt.

facebook_zoekfunctie

Lees meer over: