Facebook toont coverfoto gebruikers bij mouseover

Facebook heeft een kleine wijziging doorgevoerd, zodra je nu op de naam van een andere gebruiker gaat staan met de muis komt de coverfoto die diegene heeft ingesteld in het klein beeld. Dit gaat zowel op voor gebruikers als pagina's maar is alleen te zien in het geval van een gebruiker als diegene over de nieuwe timeline beschikt, anders zie je nog de oude versie van de kaartjes. De verdere informatie die wordt getoond is hetzelfde.

Met de toevoeging van de foto lijkt het nu meer op een visitekaartje, sterker nog, al enige tijd zijn er visitekaartjes verkrijgbaar die er vrijwel hetzelfde uitzien. Het gaat om een product van Moo.com, op de website kan Facebook gekoppeld worden om zodoende visitekaartjes te maken op basis van de inhoud van het sociale netwerk waaronder de foto.

Recent ingelogd

Dan is er nog een andere kleine wijziging / experiment in het nieuwsoverzicht van het sociale netwerk. Direct onder het veld om een nieuw bericht te plaatsen wordt er een vermelding geplaatst waarin staat hoeveel vrienden recent hebben ingelogd en hoeveel vrienden al een tijdje geen berichten van je hebben gezien. Het lijkt erop dat deze toevoegingen met name gericht zijn op mensen die minder actief zijn op Facebook.

Facebook heeft ook al recent mailtjes gestuurd naar eigenaren van pagina's waarop weinig wordt gedaan om ze er aan te herinneren dat de pagina nog bestaat. In het bericht staan enkele tips om de pagina actiever te maken zoals het plaatsen van berichten :-).

Lees meer over: