Facebook Timeline voor pagina’s nu beschikbaar

Facebook heeft zoals verwacht zojuist Timeline voor pagina's beschikbaar gemaakt. Op 30 maart aanstaande zullen alle pagina's automatisch omgezet worden maar alle eigenaren van pagina's zien op dit moment al een melding bovenaan de pagina staan die gaat over het nieuwe design. Door hier op de groene knop 'Voorbeeld bekijken' te klikken kan dan het nieuw design alvast geactiveerd en gepubliceerd worden en hoef je dus als eigenaar van een pagina niet te wachten tot 30 maart op het nieuwe design.

Omslagfoto

Het nieuwe design voor pagina's ziet er vergelijkbaar uit als Timeline voor profielen. Een belangrijk onderdeel van het nieuwe design is de grote omslagfoto bovenaan de timeline die ingesteld kan worden, deze foto is hetzelfde als de foto op de nieuwe profielpagina.

Een foto is 851 x 315 pixels en belangrijk om te weten is dat je hier geen prijzen of aanbiedingen in mag opnemen. Ook gegevens zoals een URL, e-mailadres of postadres zijn niet toegestaan evenals een verwijzing naar de Like knop en call-to-actions.

Vastpinnen

Een andere handige nieuwe functie nu beschikbaar is het kunnen vastpinnen van berichten bovenaan de timeline. Zodoende kun je belangrijke berichten eenvoudig uitlichten op de pagina. Deze berichten blijven dan maximaal 7 dagen bovenaan staan.

Berichten

Nieuw is ook dat bezoekers van een pagina nu een bericht kunnen sturen naar de beheerder, mits dit toegestaan wordt, via de knop die rechts onder de omslagfoto staat. Je hoeft hiervoor geen fan van een pagina te zijn. Deze feature werd in december al gespot.

Administratiepanel

Nieuw is een Administratiepanel dat bovenaan de pagina uitklapt maar ook verborgen kan worden. Hier zie je alle meldingen betreffende de pagina staan, nieuwe vind-ik-leuks, statistieken, berichten en paginatips. Bovenaan het panel staan knoppen om de pagina te bewerken en te delen maar ook staat hier een knop om snel een advertentie te maken.

Tabs

Handig is overigens ook om te weten is dat je een tabblad niet meer mag instellen als openingspagina. Tabbladen kunnen wel geopend worden op de pagina, deze staan vermeld naast het aantal likes en naast het blokje foto's. Wil je een tabblad vanwege een bepaalde actie promoten dan zul je hier dus naar moeten linken vanuit een bericht.

Statistieken

Het nieuwe design toont tevens een aantal nieuwe statistieken die door alle bezoekers bekeken kunnen worden. Op een pagina met het nieuwe design kun je rechts onder de omslagfoto klikken op het blokje met het totale aantal likes. Vervolgens zie je de statistieken in beeld. De blokken 'Mensen die hierover praten' en 'Totaal aantal vind-ik-leuks' waren al langer beschikbaar maar nieuw is hier het blok 'Paginastatistieken'. Hierin is te zien wanneer de populairste week was, de populairste woonplaats en de populairste leeftijdsgroep. Ernaast zie je een nieuwe grafiek met 'Nieuwe vind-ik-leuks per week'.

Over statistieken gesproken. Facebook zal in de komende weken ook gaan komen met realtime statistieken, alleen beschikbaar voor beheerders van pagina's. Zodoende is dan te zien wat er op dat moment aan de gang is op een pagina want in het geval van een veelbezochte pagina een handige toevoeging is. Nu lopen de statistieken 48 uur achter.

Lees meer over: