Facebook Timeline nu direct activeren

Gisteren introduceerde Facebook een volledig nieuwe profielpagina. Nu heb je wellicht al direct op de groene knop op deze pagina geklikt om je alvast op te geven voor Timeline maar er is ook een manier om de nieuwe profielpagina direct te activeren zodat je niet nog enkele weken hoeft te wachten. Hieronder de stappen om Timeline direct te activeren.

Stappen

Om Timeline direct te activeren voeg eerst de Developer app van Facebook toe aan je account door hier op deze pagina toestemming te geven.

Op de pagina die daarna in beeld komt klik rechtsboven op de knop 'Create New App'. Vul daarna de velden, App Display name en App Namespace in met iets willekeurigs. Ga akkoord met de algemene voorwaarden en klik op de knop Continue.

Typ dan de code die in beeld komt over en klik op de blauwe knop Submit.

Je komt daarna op een pagina met basisinstellingen van de nieuwe applicatie. Klik aan de linkerkant op het menu item Open Graph. Op de pagina die volgt voer een actie in en in het veld daarnaast maak een keuze uit het menu, kies bijvoorbeeld voor Book.

Klik daarna op de groene knop Get started.

Dan ben je klaar en zou de nieuwe profielpagina beschikbaar moeten zijn. Ga terug naar je eigen profiel en kijk of hier bovenaan een melding staat om Timeline te activeren.

Klik dan in het blok op de knop 'Get it now' en daarna wordt de nieuwe pagina direct geactiveerd. Je ziet dan de mogelijkheid om op 'Start tour' te klikken om de belangrijkste onderdelen van Timeline te doorlopen. Als je klaar bent met rondkijken en het eventueel aanvullen van je profiel klik op de knop Publish om de nieuwe pagina definitief te activeren. Eerst zien alleen ontwikkelaars je nieuwe profiel, pas later alle gebruikers.

Let wel op dat Timeline nog niet definitief is en dat er nog bugs in kunnen zitten.

Lees meer over: