Facebook Timeline gaat maar terug tot het jaar 1800

Afgelopen woensdag introduceerde Facebook zoals werd verwacht Timeline voor pagina's. Eind deze maand zullen alle pagina's automatisch worden omgezet naar het nieuwe design maar bedrijven die niet willen wachten kunnen eventueel nu alvast Timeline activeren. Een pagina is met het nieuwe design op dezelfde manier opgezet als profielen en bevat dus eigenlijk een overzicht van alle hoogtepunten van een bedrijf.

Beperking

Een belangrijk moment in de geschiedenis van een bedrijf is uiteraard de datum van oprichting wat onderaan de pagina kan worden ingevoerd. Nu zal het voor de meeste bedrijven het invullen van dit blokje geen probleem zijn echter bedrijven die al enkele honderden jaren meegaan lopen wel tegen een beperking aan zo blijkt nu.

Het is namelijk zo dat zodra je een datum gaat invoeren je maximaal terug kunt gaan tot het jaar 1800. Bedrijven die voor 1800 zijn opgericht lopen dus tegen een probleem aan.

Zo heeft bijvoorbeeld het Amerikaanse leger Timeline al geactiveerd. De voorloper van het Amerikaanse leger, de Continental Army werd echter al opgericht op 14 juni 1775 wat dus niet ingevoerd kan worden. Voorbeelden van oude Nederlandse bedrijven zijn: Douwe Egberts en Grolsch. Het is nog niet bekend of Facebook dit nog gaat aanpassen.

Lees meer over: