Facebook Timeline

De f8 conferentie van Facebook begon grappig met Andy Samberg die zich voordeed als Mark Zuckerberg en onder andere een grafiek toonde waarin te zien was dat het netwerk nu meer dan 800 miljoen gebruikers heeft. Toen de echte oprichter van het sociale netwerk op het podium kwam volgde al snel de aankondiging van Timeline.

Timeline

Het sociale netwerk pakt het grootst aan en gaat profielen volledig op de schop nemen. Facebook geeft aan dat de manier waarop een profiel nu is opgebouwd ervoor zorgt dat 99% van de berichten snel verdwijnen. Je profiel geeft dus eigenlijk maar een kort gedeelte van je leven weer en echt belangrijke gebeurtenissen verdwijnen snel.

De enige manier om oudere berichten te bekijken is door onderaan de pagina telkens opnieuw op de knop 'Older Posts' te klikken. Timeline, waaraan een jaar is gewerkt moet dit probleem oplossen en belangrijke gebeurtenissen in iemands leven beter weergeven. De nieuwe profielpagina is geheel gericht op het vertellen van je levensverhaal, een virtueel plakboek om te laten zien wie je bent, wat je doet en waar je bent geweest.

De pagina begint bovenaan met een grote coverfoto, je bepaalt zelf welke foto je hier wilt tonen. Zodra je verder naar beneden gaat zie je berichten, activiteiten, foto's, etc. Facebook zal automatisch content toevoegen maar je kunt ook zelf eenvoudig content toevoegen in het verleden zoals babyfoto's of bepaalde berichten weer verwijderen. Aanvullend hierop zijn er apps om bijvoorbeeld je favoriete muziek en favoriete boeken te tonen.

Belangrijk om nog te noemen is dat Timeline ook mobiel op dezelfde manier werkt.

Het zal nog enkele weken duren voordat de nieuwe opzet beschikbaar komt maar opgeven kan al door op deze pagina onderaan op de groene 'Sign Me Up' knop te klikken. Als je de nieuwe profielpagina eenmaal hebt heb je eerst nog de keus om de inhoud even te bekijken en aan te vullen voordat je levensverhaal daadwerkelijk wordt gepubliceerd.

Update

Om Timeline direct te activeren kijk even naar dit artikel en volg de stappen.

Hieronder een screenshot, klik om een vergroting te bekijken.

Lees meer over: