Facebook test Private Messages voor pagina’s

Facebook test momenteel op kleine schaal private messages voor pagina's, iets wat momenteel nog gemist wordt. Met deze aanvulling wordt het een stuk makkelijker voor eigenaren van pagina's zoals bedrijven om op een persoonlijke manier te communiceren met fans die bijvoorbeeld een klacht of een compliment hebben ingestuurd.

Een gebruiker kan eenvoudig een bericht sturen via de Message knop op een pagina. Belangrijk gegeven hierbij is dat om een bericht te kunnen sturen het niet is vereist om de pagina geliked te hebben. Als eigenaar van een pagina krijg je een notificatie op het moment dat een bericht is binnengekomen en kan er op gereageerd worden.

Reacties

Al met al een goede manier om te communiceren met klanten al is er wel een kleine beperking. Het is zo het lijkt namelijk niet mogelijk om als eigenaar van een pagina contact op te nemen met een gebruiker maar kan er dus alleen gereageerd worden op ingestuurde berichten. Het lijkt er dan wel weer op dat er een privébericht gestuurd kan worden naar een gebruiker die een reactie heeft geplaatst op de pagina.

Alternatief

Op dit moment is er geen optie om als gebruiker contact op te nemen met de eigenaar van een pagina. Dit zou eventueel alleen kunnen als de eigenaar van een pagina er voor heeft gekozen om beheerders uit te lichten aan de linkerkant. In dat geval kun je als gebruiker doorklikken naar het persoonlijke profiel van een beheerder en zodoende hier een privébericht sturen, mits de beheerder dit toestaat op zijn persoonlijke profiel.

Het is niet bekend wanneer deze functionaliteit op grote schaal wordt uitgerold.

Lees meer over: ,