Facebook test optie om priveberichten te sturen vanaf de homepage

facebook_logoFacebook zal binnenkort gaan starten met het testen van een mogelijkheid om vanaf de homepage privéberichten te gaan sturen. Het veld om een nieuw bericht te plaatsen of een foto te uploaden bovenaan het nieuwsoverzicht kan op dit moment alleen nog maar gebruikt worden om berichten te delen met vrienden, vrienden van vrienden of bepaalde lijsten. Met de toevoeging kan dit veld gebruikt worden om snel een privébericht naar een specifieke gebruiker te sturen. Het risico hierbij is wel dat een bericht dan mogelijk per ongeluk gedeeld gaat worden met alle vrienden in plaats van een vriend.

Op dit moment is het nog zo dat privéberichten alleen gestuurd kunnen worden door op het kleine chaticoon bovenin de blauwe balk te klikken. Facebook zal de feature zoals gebruikelijk eerst alleen gaan testen met een kleine groep gebruikers, afhankelijk van de testresultaten zal de feature mogelijk verder worden uitgerold door het sociale netwerk.

facebook_update_veld

Overigens is het sociale netwerk ook nog bezig met het uitrollen van de knop om makkelijk toe te voegen wat je aan het doen bent, dit is echter wel beperkt tot de Engelse interface. In april kondigde Facebook de feature aan. Zoals in de onderstaande screenshot is te zien staat de knop in het veld om een nieuw bericht te maken bovenaan het nieuwsoverzicht direct naast de knop om een foto toe te voegen. Ook op de profielpagina staat deze knop.

facebook_what_are_you_doing

Lees meer over: ,