Facebook test opnieuw ‘Save for Later’ feature

Facebook test opnieuw ‘Save for Later’ feature

Facebook zou momenteel opnieuw aan het kijken zijn naar de implementatie van een feature om links mee op te slaan. Afgelopen jaar experimenteerde Facebook al met deze feature in de mobiele app voor de iPhone maar werd nooit definitief doorgevoerd.

Indien een gedeelde link te zien is in het nieuwsoverzicht van het sociale netwerk dan zal er een klein icoon rechts bij worden geplaatst waarmee de link kan worden opgeslagen. De link is dan terug te vinden via een menu item aan de linkerkant (een screenshot zie je hieronder) waarmee het overzicht van alle opgeslagen links snel geopend kan worden.

Het idee is dat je interessante artikelen indien je niet direct tijd hebt op deze te lezen op deze manier kunt opslaan en dus op een later moment alsnog kunt lezen. Facebook zou de Save for later feature op dit moment testen met een beperkt aantal gebruikers. Al met al is de functionaliteit vergelijkbaar met diensten als Pocket, Read It Later en Instapaper.

Facebook wilde verder niet reageren op de nieuwe feature, een woordvoerder wilde alleen kwijt dat het sociale netwerk constant aan het experimenten is met nieuwe feature. Het is dan ook niet duidelijk of en wanneer Facebook deze feature zal gaan doorvoeren.

facebook_save_for_later

Lees meer over: ,