Facebook test nieuwe versie Messenger voor Android

Facebook test nieuwe versie Messenger voor Android

Facebook Messenger zal binnenkort een volledig nieuwe layout gaan krijgen en een aangepaste naam. De nieuwe layout is een stuk eenvoudiger vergeleken met de huidige layout van de app. Zoals hieronder in de screenshot is te zien wijkt de vormgeving af van de normale app, er is gekozen voor voornamelijk de kleur wit in combinatie met een lichtblauwe kleur voor diverse elementen van de app zoals knoppen, tekst en iconen.

Dan is de feature om standaard sms-berichten te sturen naar vrienden waarmee je als gebruiker geen relatie hebt op Facebook uit de app gehaald. In plaats daarvan kiest het sociale netwerk voor een vergelijkbare methode als Whatsapp, direct na het voor de eerste keer openen van Messenger zal er gevraagd worden om toegang tot de lijst met contactpersonen. Dan zal de app gaan kijken van welke contactpersonen je een telefoonnummer hebt maar niet mee bevriend bent op Facebook. Wat betreft de naam van de app zal deze worden gewijzigd naar Messenger in plaats van Facebook Messenger.

In eerste instantie zal Facebook de nieuwe versie van de app gaan testen met een beperkt aantal gebruikers van de app. Wanneer de nieuwe versie definitief doorgevoerd zal gaan worden is nog niet duidelijk, ook is nog niet duidelijk of Facebook Messenger voor iOS dezelfde nieuwe layout zal gaan krijgen. Hieronder enkele screenshots van Messenger.

messenger_android_1

messenger_android_2

messenger_android_3