Facebook test koppeling tussen kinderen en ouders

Facebook zou momenteel testen met een functie waarmee kinderen onder de 13 jaar onder toezicht van hun ouders toch gebruik kunnen maken van het sociale netwerk. Eind vorige maand werd duidelijk dat Facebook iets zou willen gaan doen aan de leeftijdsgrens van 13 jaar, er zijn op dit moment al veel kinderen jonger dan 13 actief op het sociale netwerk omdat er met regelmaat wordt gelogen over de echte leeftijd.

Het is erg lastig om de leeftijdsgrens op internet te hanteren en te controleren, zeker als ouders hun kinderen aanmoedigen om online te gaan en gebruik te maken van bepaalde websites. Facebook maakt zich hier in ieder geval zorgen over en gelooft daarom weinig keus te hebben dan te gaan zoeken naar mogelijkheden om de aanwezigheid van deze groep gebruikers op het sociale netwerk te formaliseren en een veilige omgeving te creëren. Het is alleen wel zo dat elke poging om kinderen toe te laten tot het netwerk zeer gevoelig ligt vanwege privacy en de manier waarop Facebook omgaat met gegevens.

Uit een rapport van afgelopen jaar bleek dat meer dan 7.5 miljoen kinderen onder de 13 jaar actief zijn op het sociale netwerk, van deze 7.5 miljoen zijn 5 miljoen kinderen jonger dan 10 jaar. Aanvullend hierop blijkt uit een recent onderzoek gesponsord door Microsoft dat 36 procent van de ouders weten dat hun kinderen jonger dan 13 zich hebben aangemeld op het netwerk, een hoop ouders helpen hun kinderen met het aanmelden.

Koppeling

In het geval dat een account van een kind wordt gekoppeld dan kan een ouder beslissen met wie hun kind vrienden wordt en welke applicaties er mogen worden gebruikt. Tevens zou het mogelijk zijn om ouders te laten betalen voor spellen die kinderen willen spelen.

Lees meer over: ,