Facebook test feature Host Chat, aanmaken chatgroepen

facebook_logo Facebook zal binnenkort gaan komen voor een nieuwe feature voor het sociale netwerk met de codenaam Host Chat. De feature geeft je als gebruiker de mogelijkheid om een chatgroep op te zetten waar andere gebruikers van Facebook aan kunnen deelnemen zonder dat eerst een uitnodiging is vereist. De feature wordt momenteel door een kleine groep medewerkers getest, vooralsnog alleen bestaande uit tekstberichten. Het toevoegen van foto's, video's en smilies zal in een later stadium worden toegevoegd.

Het aanmaken van een chatgroep gaat middels een nieuwe knop die is toegevoegd aan het veld om een nieuw bericht te plaatsen boven het nieuwsoverzicht naast de knop Update Status en de knop Add Photos/Video. Er kan vervolgens een naam voor de chatgroep worden ingevoerd, zoals het onderwerp waar de chatgroep voor is aangemaakt.

Vrienden hoeven dus geen uitnodiging te hebben om te kunnen deelnemen aan een chatgroep, zij zien simpelweg een bericht verschijnen in hun eigen nieuwsoverzicht over het feit dat de chatgroep is aangemaakt. Degene die een chatgroep heeft aangemaakt kan wel beperkingen instellen en eventueel gebruikers weigeren. Het is niet duidelijk wanneer Facebook de feature zal gaan uitrollen, het sociale netwerk wilde verder niet reageren.

facebook_host_chat

Lees meer over: ,