Facebook test automatisch uploaden foto’s op iPhone

In september was er het bericht dat Facebook aan het testen was met een feature binnen de applicatie voor Android om foto's automatisch te uploaden naar het sociale netwerk. Nu is Facebook ook gestart met een het testen van deze feature op de iPhone. Sommige gebruikers van Facebook zien nu deze feature die handmatig moet worden ingeschakeld. Na het inschakelen worden foto's genomen met de applicatie automatisch geupload naar het sociale netwerk. De foto's worden niet automatisch online gedeeld maar geplaatst in een privé album zodat je zelf kunt bepalen wanneer je deze met je vrienden wilt delen.

Degene die deel uitmaken van de test kunnen fotosynchronisatie inschakelen onder andere door naar het gedeelte met foto's te gaan binnen de applicatie via de navigatie aan de linkerkant. Druk daarna op Synchroniseren onder aan het fotogedeelte, volg daarna de instructies. Op desktop kan dit door te gaan naar je eigen timeline en te klikken op Foto's, op deze pagina staat dan een optie 'Gesynchroniseerd vanaf telefoon'.

Er kan overigens worden ingesteld dat foto's alleen worden geüpload als je bent verbonden met een Wi-Fi netwerk zodat je niet met onnodige kosten te maken krijgt. Als je een 3G-verbinding gebruikt dan worden foto's sowieso kleiner geüpload, circa 100 kB per stuk. Grotere versies van foto's worden geüpload als je gebruik maakt van een Wi-Fi-verbinding. Er worden geen foto's gesynchroniseerd wanneer je batterij bijna op is.