Facebook stopt met Facebook Messenger voor Windows en voor Firefox

Facebook stopt met Facebook Messenger voor Windows en voor Firefox

Geruchten gingen afgelopen jaar al maar nu is het definitief, Facebook stopt met Facebook Messenger voor Windows. Bestaande gebruikers van de chatapplicatie zien op dit moment een melding in beeld dat de software speciaal voor Windows vanaf maandag 3 maart al zal gaan verdwijnen. Vanaf dat moment zal de app ook direct niet meer werken.

Het is precies twee jaar geleden dat het sociale netwerk na enkele maanden testen de chatapplicatie specifiek voor Windows 7 introduceerde, een simpele app om te kunnen chatten met vrienden zonder Facebook te openen. In juli 2012 volgde ook ondersteuning voor Windows XP en voor Windows Vista. In november afgelopen jaar werd vlak na de redesign van Facebook Messenger voor Android en iOS de download van de versie voor Windows al van de website van Facebook Messenger gehaald. Wie op dit moment de site van Facebook Messenger opent ziet ook alleen de apps voor Android en iOS staan.

Overigens stopt het sociale netwerk niet alleen Facebook Messenger voor Windows maar ook stopt de ontwikkeling van Facebook Messenger voor Firefox. Facebook Messenger voor de browser van Mozilla bestaat sinds december 2012 en zal eveneens vanaf aanstaande maandag stoppen met werken. De bijbehorende pagina is al offline gehaald.

Vorige week werd nog aangekondigd dat Facebook Messenger binnenkort beschikbaar zal gaan komen voor Windows Phone. Een datum voor lancering is nog niet aangekondigd.

facebook_messenger_windows_app

Lees meer over: ,