Facebook stelt videoadvertenties uit tot volgend jaar

Facebook stelt videoadvertenties uit tot volgend jaar

Facebook zal waarschijnlijk pas volgend jaar gaan komen met videoadvertenties. Het sociale netwerk zou gezegd hebben tegen een aantal adverteerders dat zij de uitrol van videoadvertenties niet eerder hoeven te verwachten dan ergens volgend jaar.

Het gaat om videoadvertenties die worden automatisch worden afgespeeld al is het wel zo dat het geluid standaard uit staat en handmatig ingeschakeld dient te worden. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat videoadvertenties in de eerste helft van dit jaar al uitgerold zouden worden maar de introductie werd al meerdere keren uitgesteld.

Dat Facebook de introductie al meerdere keren heeft uitgesteld komt omdat het bedrijf het goed wil aanpakken en gebruikers niet wil afschrikken, Facebook wil daarom meer tijd om te evalueren hoe gebruikers omgaan met vergelijkbare niet-commerciële video's die sinds begin dit jaar zijn toegestaan op het sociale netwerk. Facebook wilde verder niet reageren.

Vorige week toonde Instagram, onderdeel van Facebook, nog een voorbeeld van hoe een advertentie er straks uit zal komen te zien. In de komende maanden zal Instagram gaan starten met het tonen van advertenties, in eerste instantie alleen voor gebruikers in de VS.

Lees meer over: