Facebook start uitrol Timeline in Nieuw-Zeeland

Op 22 september op de eigen f8 conferentie introduceerde CEO Mark Zuckerberg Timeline, een volledig vernieuwde profielpagina. Timeline is geheel gericht op het vertellen van je levensverhaal, een virtueel plakboek om te laten zien wie je bent, wat je doet en waar je bent geweest. Sinds dat moment is het vrij stil gebleven en beschikt nog niemand over de nieuwe pagina behalve degene die de moeite hebben genomen om Timeline via een omweg te activeren. Dit hebben meer dan een miljoen gebruikers gedaan.

Nieuw-Zeeland

Al met al laat de verdere uitrol naar alle 800 miljoen gebruikers al lang op zich wachten maar er lijkt nu schot in de zaak te komen nu het sociale netwerk heeft laten weten dat er gestart is met het beschikbaar maken van de nieuwe pagina. Echter doet Facebook dit eerst op relatief kleine schaal want Timeline wordt eerst alleen uitgerold naar alle gebruikers in Nieuw-Zeeland. Facebook geeft aan dat andere landen in de nabije toekomst aan de beurt zijn maar hierbij wordt geen concrete datum genoemd.

Zodra je de beschikking hebt over de nieuwe pagina krijg je een bepaalde periode de tijd om alle berichten te controleren voordat de pagina echt gepubliceerd wordt.

Lees meer over: