Facebook start uitrol Graph Search in Verenigd Koninkrijk en voegt filters toe

Facebook start uitrol Graph Search in Verenigd Koninkrijk en voegt filters toe

Facebook is begonnen met het uitrollen van Graph Search, de nieuwe zoekfunctie, voor gebruikers in het Verenigd Koninkrijk. De nieuwe zoekfunctie van het sociale netwerk werd in januari dit jaar gepresenteerd in de Verenigde Staten en sinds de introductie is de zoekfunctie langzaam uitgerold naar gebruikers van de Engelse (US) interface.

Facebook zal de zoekfunctie in de komende tijd langzaam gaan uitrollen voor gebruikers in het Verenigd Koninkrijk, het is niet duidelijk wanneer de zoekfunctie beschikbaar gemaakt zal gaan worden voor gebruikers in andere landen waaronder voor gebruikers in Nederland. Wel werd er recent een melding in het Nederlands gespot over Graph Search.

Overigens doken er afgelopen maand ook nog screenshots op van de integratie van Graph Search in de app van Facebook voor iOS maar tot op heden is de zoekfunctie nog niet toegevoegd. Tot nu toe is Graph Search nog beperkt tot alleen de desktopversie.

Nieuwe filters

Over Graph Search gesproken, Facebook heeft een aantal nieuwe filters toegevoegd aan de zoekfunctie. Na het uitvoeren van een zoekopdracht verschijnen de filters boven de zoekresultaten in beeld. Het gaat om de mogelijkheid om te filteren op Personen, Pagina's, Plaatsen, Groepen, Apps en Evenementen. Een screenshot van de opties zie je hieronder.

facebook_grap_search_filters

Lees meer over: