Facebook start uitrol App Center

Begin mei kondigde Facebook aan dat er een nieuw App Center zou gaan komen als nieuwe plek om eenvoudig applicaties voor het sociale netwerk te vinden en nu is daar de officiële introductie. Het nieuwe onderdeel, dat het bestaande Apps en games, zal gaan vervangen zal vanaf nu worden uitgerold naar alle gebruikers in de Verenigde Staten en in de komende weken naar de rest van alle gebruikers. In eerste instantie bevat het App Center meer dan 600 applicaties waaronder Draw Something, Pinterest, en Nike+ GPS. Nieuwe applicaties die er aan komen zijn, Jetpack Joyride en Ghosts of Mistwood.

Het App Center is zowel op de desktop als mobiel (iOS, Android) beschikbaar, toevallig lekte er gisteren nog een aantal screenshots uit (hieronder) van de mobiele versie waarbij het sociale netwerk aangaf dat ze aan het testen waren met een kleine groep gebruikers. Te zien is in de screenshots dat het App Center aan de linkerkant in het menu staat, na openen komen er een aantal featured apps naar voren en er kan daarna door een lijst met Social picks gebladerd worden, een lijst gebaseerd op applicaties die vrienden gebruiken.

Na het openen van een applicatie komt een pagina met meer informatie in beeld en hierop zie je onder andere welke vrienden de applicatie gebruiken evenals screenshots.

Lees meer over: , ,