Facebook start samenwerking met Shutterstock

Facebook heeft een deal gesloten met stockfotosite Shutterstock voor het gebruik van foto's in de tool om advertentie te maken. De samenwerking geeft alle adverteerders van het sociale netwerk de mogelijkheid om door alle afbeeldingen van Shutterstock te bladeren. Zodoende kunnen adverteerders eenvoudig hoge kwaliteit foto's uitzoeken en toevoegen aan advertenties. Alle afbeeldingen van de stockfotosite zijn geheel gratis beschikbaar voor het gebruik in de advertenties, "This is important especially for small businesses who may not have resources for sourcing quality images" aldus Facebook.

De foto's van Shutterstock zijn vanaf volgende week beschikbaar voor adverteerders.

facebook_stockfotos

Naast het bovenstaande een wijziging betreffende het maken van advertenties. Tijdens het maken van een groep advertenties kunnen middels de nieuwe image uploader eenvoudig een reeks paginafoto's, foto's die eerder zijn gebruikt in advertenties en foto's afkomstig van Shutterstock snel geselecteerd worden. Daarna kan de selectie worden geupload en kunnen er meerdere advertenties gemaakt worden met meerdere afbeeldingen.

facebook_multiple_images

Facebook Paginabeheer

Als onderdeel van de bovenstaande wijzigingen heeft Facebook een update uitgebracht van voor iOS en Android. Beheerders van pagina's kunnen nu eenvoudig meerdere afbeeldingen tegelijkertijd uploaden aan een enkel bericht. Daarnaast kunnen bestaande beheerders worden aangepast en kunnen nieuwe beheerders worden toegevoegd. Tevens zijn er enkele bugs door Facebook in de applicaties voor iOS en Android opgelost.

facebook_pages_manager

Lees meer over: , , ,