Facebook sorteerfunctie laat je weer kiezen voor recente berichten

Facebook heeft aangekondigd dat er een update voor het nieuwsoverzicht wordt uitgerold in de komende weken. Het gaat eigenlijk om de oude sorteerfunctie die bovenaan wordt geplaatst waarmee je in kunt stellen dat recente berichten weer altijd worden getoond. In september besloot het sociale netwerk om deze links te verwijderen en vervolgens zelf te bepalen welke belangrijke berichten bovenaan het overzicht worden getoond. Facebook bekijkt dit op basis van het aantal keer dat je inlogt, hoe vaker je actief bent hoe meer recente berichten er worden getoond. De wijzigingen zorgde echter voor de nodige kritiek, nu met de update bepaal je dus weer zelf hoe je berichten wilt ontvangen.

Reset

Uiteraard is er ook de keuze om het nieuwsoverzicht te laten zoals deze nu is, bijvoorbeeld handig voor degene niet zo heel vaak actief zijn. Het is tevens zo dat als je een tijd niet actief bent geweest de sorteerfunctie automatisch wordt gereset. In dat geval zul je dan de sorteerfunctie opnieuw moeten instellen om standaard recente updates te bekijken.

Read, Listen

Dan is er nog een andere update. Het sociale netwerk toont nu de knoppen "Read" en "Listen" in de ticker. In eerste instantie worden er alleen iconen (krant, muzieknoot) getoond maar door met de muis op een icoon te gaan staan komt het label in beeld. Door op de knoppen te klikken wordt direct het betreffende muzieknummer of artikel getoond.

Lees meer over: