Facebook Scrapbook voor babyfoto’s

Afgelopen week heeft Facebook een nieuwe tool aangekondigd waarmee ouders eenvoudig foto's van hun eigen kinderen kunnen verzamelen in een enkel digitaal plakboek. Het probleem is dat deze kinderfoto's meestal in diverse albums op het sociale netwerk staan.

Door een foto een eigen gekozen tag (naam, bijnaam, initialen, etc.) te geven zal deze automatisch worden toegevoegd aan het digitale plakboek en op deze manier kunnen dan alle gewenste foto's bij elkaar worden gezocht, ook foto's in albums van andere gebruikers kunnen op deze manier worden toegevoegd. Daarnaast is het mogelijk voor een ouder om de partner ook toegang te geven tot de gekozen tag om samen te kunnen werken aan het nieuwe digitale plakboek, hiervoor moet er wel een relatie bestaan tussen beide ouders.

facebook_scrapbook_1

Andere gebruikers mogen de gekozen tag dus niet gebruiken, tevens is het plakboek standaard privé maar kan deze eventueel wel gedeeld worden met andere vrienden. De tool is te vinden door te gaan naar het tabblad 'Info' op de profielpagina en daarna te klikken op het menu item Familie en Relaties. Helaas is de feature eerst alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, op zowel de desktop als in de mobiele apps voor iOS en Android.

facebook_scrapbook_2

Lees meer over: , ,