Facebook rolt Promoted Posts voor gebruikers in Verenigde Staten

Facebook heeft officieel aangekondigd het experiment om te betalen als gebruiker om een bericht te promoten verder uit te breiden. In eerste instantie begon de test met Promoted Posts in mei dit jaar in Nieuw Zeeland en later rolde de feature uit naar gebruikers in meer dan twintig andere landen. Promoted Posts komt nu ook beschikbaar voor gebruikers van het sociale netwerk in de Verenigde Staten. Gebruikers kunnen met Promoted Posts eigen geplaatste berichten tegen betaling promoten onder vrienden, bijvoorbeeld om een feestje te promoten of bepaalde foto's. Het uitlichten van een bericht kost rond de 8 dollar.

Op deze manier kan een bericht eenvoudig uitgelicht worden om er zeker van te zijn dat vrienden het betreffende bericht te zien krijgen. Onder elk bericht staat zoals hierbovenin de screenshot is te zien een link 'Promote' om het bericht uit te laten lichten, na betaling is via dezelfde link te zien hoe het bericht presteert. De feature is alleen beschikbaar voor gebruikers met minder dan 5000 vrienden en abonnees, voor Nederlandse gebruikers is deze manier om eigen berichten te promoten op het sociale netwerk nog niet beschikbaar.

Het voordeel voor Facebook is dat in principe de volledige 7 dollar winst is echter is het wel de vraag hoeveel gebruikers daadwerkelijk willen betalen om berichten extra te promoten onder vrienden en abonnees. Verder worden er geen extra gebruikers bereikt.

Pagina's

Pagina's hebben sinds eind mei dit jaar al een vergelijkbare feature om tegen betaling berichten te promoten op het sociale netwerk. De prijs om een bericht te promoten varieert en dit hangt mede af van de hoeveelheid fans die moeten worden bereikt. Eigenaren van pagina's kunnen na betaling volgen hoeveel mensen dan het bericht hebben gezien.

Lees meer over: