Facebook rolt Promoted Posts uit

Facebook is zo het lijkt gestart met de uitrol van Promoted Posts, het als eigenaar van een pagina tegen betaling kunnen promoten van berichten om op deze manier meer fans te kunnen bereiken. Op het moment van schrijven beschikt nog niet elke pagina over de nieuwe feature. Om dit te zien moet je Facebook gebruiken als pagina, beschik je na het overschakelen over deze optie dan staat er in het veld om een nieuw bericht te plaatsen een knop 'Promote' direct naast de knop om de zichtbaarheid van het bericht in te stellen.

Het is wel zo dat je alleen nieuwe berichten kunt promoten en dit niet mogelijk is met oudere berichten al kunnen deze dan wel weer worden vastgezet bovenaan de Timeline.

Na het klikken op de knop Promote komen de prijzen om een bericht te promoten in beeld met daarachter per prijs een verwachting van hoeveel fans er worden bereikt. De prijs in combinatie met het aantal verwachte fans dat zal worden bereikt verschilt per pagina.

In het geval van de onderstaande screenshot is te zien dat het 5 dollar kost om een bericht te promoten, in dat geval schat het sociale netwerk dat er 1200 fans worden bereikt, voor 10 dollar worden er al 2300 fans bereikt en voor 20 dollar worden er 4600 fans bereikt.

Nadat een prijs is gekozen is te zien dat een bericht tot maximaal drie dagen zichtbaar blijft in het nieuwsoverzicht van fans. Nadat de betaling is voltooid zal Facebook melden hoeveel fans daadwerkelijk het bericht hebben gezien, dit wordt onder het bericht getoond.

Lees meer over: