Facebook rolt nieuwe versie Page Insights uit naar alle paginabeheerders

Facebook rolt nieuwe versie Page Insights uit naar alle paginabeheerders

Facebook heeft de nieuwe versie van paginastatistieken uitgerold naar alle beheerders van pagina's. De nieuwe statistieken zijn onderverdeeld in verschillende tabbladen (Overzicht, Vind-ik-leuks, Bereik, Bezoeken, Berichten, Personen) waarmee het eenvoudiger moet worden om bij te houden wat er wel en niet werkt op een pagina. Standaard zal het tabblad Overzicht worden geopend, hier kan een samenvatting worden bekeken met de belangrijkste activiteiten op een pagina in de afgelopen zeven dagen. Door de andere tabbladen te openen kunnen er meer details bekeken worden.

Op bijvoorbeeld het tabblad Vind-ik-leuks is een overzicht te bekijken van de hoeveelheid nieuwe likes per dag. Standaard worden de laatste 30 dagen getoond maar dit kan aangepast worden naar wens. Op het tabblad bezoeken kan bekeken worden waar bezoekers van de pagina vandaan kwamen, zo zie je hier een overzicht van externe websites. Door het tabblad Personen te openen zie je meer gegevens over de personen die een pagina leuk vinden. Alle gegevens kunnen eventueel geƫxporteerd worden.

De nieuwe versie van Page Insights kon eerder dit jaar in juni al uitgeprobeerd worden door een beperkt aantal beheerders van pagina's op het sociale netwerk.

Lees meer over: