Facebook rolt nieuwe timeline uit in Nieuw-Zeeland

Recent bleek al meerdere keren dat Facebook aan het testen was met een aangepaste timeline en het sociale netwerk heeft deze nieuwe layout nu beschikbaar gemaakt voor alle gebruikers in Nieuw-Zeeland. In deze aangepaste layout worden berichten aan de linkerkant geplaatst en aan de rechterkant staan blokken als recente activiteiten, vrienden, etc. De linkerkolom is tevens een stuk breder gemaakt en de rechterkolom is dus smaller.

Verder is de opmaak van de informatie bovenaan het profiel aangepast. De tabs hebben niet langer afbeeldingen en zijn als links naast elkaar geplaatst direct naast de profielfoto, het gaat dan om Timeline, Info, Vrienden en Foto's. Andere tabs zoals Likes en Kaarten zijn verstopt onder de knop Meer. Je kunt zelf de volgorde van de lijst onder deze knop bepalen en ook applicaties verbergen. De persoonlijke informatie staat er boven nog in het witte gedeelte, alleen de naam staat over de grote coverfoto heen naast de profielfoto. Relatie-informatie wordt standaard niet meer getoond op een profiel, nu nog wel te zien.

Vooralsnog hebben alleen gebruikers in Nieuw-Zeeland de nieuwe layout en is het nog niet duidelijk wanneer het sociale netwerk verder zal gaan met de uitrol. Gebruikers in Nieuw-Zeeland krijgen wat dat betreft vaker als eerste nieuwe functies van Facebook.

facebook_timeline_nieuw

Lees meer over: