Facebook rolt fotosynchronisatie uit naar iPhone en Android

Facebook begon in september dit jaar met het testen van een feature in de applicatie voor Android om gemaakte foto's automatisch te uploaden naar het sociale netwerk en recent begon Facebook ook met het testen van deze feature op de iPhone. Nu laat het sociale netwerk weten dat deze feature definitief uitgerold zal gaan worden naar alle gebruikers.

De feature moet het makkelijker maken om foto's te uploaden naar het sociale netwerk. Zodra ingeschakeld worden alle foto's die gemaakt worden met de applicatie automatisch geüpload naar Facebook en geplaatst in een privé album zodat je later kunt bepalen welke foto's je online met vrienden wilt delen. Fotosynchronisatie kan ingeschakeld worden binnen de applicatie door naar het gedeelte met foto's te gaan via de navigatie aan de linkerkant. Druk daarna op de optie Synchroniseren onderaan en volg de instructies.

Wat betreft de iPhone is iOS 6 wel vereist. Er kan worden ingesteld dat foto's alleen worden geüpload als je bent verbonden met een Wi-Fi netwerk om zodoende onnodige extra kosten te voorkomen. Als je een 3G-verbinding gebruikt worden foto's sowieso kleiner geüpload. De applicatie zal geen foto's synchroniseren als je batterij bijna op is.

Lees meer over: , , ,