Facebook rolt aangepaste profielpagina (Timeline) uit

Facebook TimelineNadat afgelopen week Facebook een volledig nieuwe layout voor het nieuwsoverzicht presenteerde is daar nu de aankondiging dat de Timeline zal gaan veranderen. Begin januari rolde het sociale netwerk al een bijgewerkt design van de profielpagina uit naar specifiek alle gebruikers in Nieuw-Zeeland en in de afgelopen weken doken er ondanks de nieuwe layout nog varianten van de Timeline op waarmee werd getest door Facebook.

Na het testen van de diverse varianten en de nodige feedback op de huidige profielpagina zal het sociale netwerk nu gaan starten met het uitrollen van een verbeterde profielpagina. Zo hoorde Facebook bijvoorbeeld met regelmaat dat het lastig was de huidige profielpagina te lezen. Zoals in de onderstaande screenshot is te zien worden alle berichten in het nieuwe ontwerp aan de rechterkant geplaatst in een bredere kolom. Aan de linkerkant staat eerst bovenaan een blok met persoonlijke informatie, deze gegevens stonden eerst onder de profielfoto. De blokken zoals foto's en vrienden staan hieronder.

De naam staat nu over de grote coverfoto heen en de verschillende tabs met afbeeldingen zoals likes, vrienden en foto's zijn komen te vervallen. In plaats daarvan worden er links geplaatst onder de foto. Het veld om een bericht te plaatsen is ook qua design aangepast.

facebook_timeline_redesign

Nieuwe onderdelen

Naast de vernieuwde profielpagina zijn er nieuwe onderdelen die kunnen worden toegevoegd aan de profielpagina. Je kunt eenvoudig secties toevoegen met je favoriete films, muziek en boeken maar ook andere applicaties kunnen worden toegevoegd zoals bijvoorbeeld Instagram of Pinterest. Daarmee is er ook de introductie van een aantal nieuwe knoppen, zie je op het profiel van een vriend een interessant boek staan dan kan deze toegevoegd worden aan het lijstje 'Want to read' op je eigen profiel door op de gelijknamige optie te klikken. Zo is er ook 'Want to Watch' om snel films toe te voegen en een 'Lister Later' optie om eenvoudig muziek toe te voegen om later naar te luisteren.

De vernieuwde profielpagina wordt in de komende weken uitgerold naar alle gebruikers.

facebook_timeline_redesign_boeken

facebook_timeline_redesign_films

facebook_timeline_redesign_instagram

Lees meer over: