Facebook respecteert nu privacyinstellingen overleden gebruikers

Facebook respecteert nu privacyinstellingen overleden gebruikers

Facebook zal vanaf nu de privacyinstellingen van overleden gebruikers blijven handhaven. Tot op heden was het zo dat de zichtbaarheid van het account van een overleden gebruiker werd teruggezet naar Alleen vrienden. Andere gebruikers konden zodoende niet langer het betreffende account en de bijbehorende content zien tenzij ze bevriend waren met diegene. Dankzij de wijziging worden de instellingen van een account behouden, Facebook wil zo de eerder gemaakte keuzes door de overleden gebruiker respecteren.

Het is al langer mogelijk voor nabestaanden om een herdenkingsstatus aan te vragen voor een profiel op het sociale netwerk, tevens is het mogelijk voor nabestaanden om een aanvraag in te dienen om het account van een overleden persoon definitief te verwijderen. In beide gevallen moet er uiteraard wel een bewijs van overlijden worden toegevoegd.

Look Back

Begin deze maand was er een bericht over Josh Berlin uit de Amerikaanse staat Missouri die graag wilde dat Facebook een Look Back video zou maken voor zijn overleden zoon. Vanwege de tiende verjaardag van Facebook werd er voor elke gebruiker een persoonlijke video met hoogtepunten van een minuut beschikbaar gemaakt. Nadat Josh diverse berichten had gestuurd naar het sociale netwerk maar geen reactie kreeg besloot hij om een oproep op YouTube te plaatsen, deze oproep trok veel aandacht en zorgde ervoor dat Facebook contact met hem opnam en beloofde om de Look Back video te gaan maken.

In eerste instantie was het niet de bedoeling om voor overleden gebruikers Look Back video's te maken maar dankzij het ontroerende verzoek van Josh en verzoeken van andere gebruikers heeft het sociale netwerk besloten om wel video's voor deze accounts te gaan maken. Nabestaanden kunnen op deze pagina een aanvraag indienen voor een Look Back video van een overleden gebruiker. De naam van de persoon moet hier worden ingevuld, het e-mailadres waarmee het account aangemaakt is en de URL van het profiel. De aanvrager moet een vriend zijn en het account moet een herdenkingsstatus hebben.

Lees meer over: