Facebook: Realtime statistieken voor ontwikkelaars

Facebook heeft een aantal updates uitgerold gericht op ontwikkelaars die al eerder werden aangekondigd. De statistieken zijn opnieuw ingericht en daarbij zijn een aantal nieuwe functies toegevoegd. Het belangrijkste is dat ontwikkelaars nu de mogelijkheid hebben om realtime statistieken op te vragen omtrent de Like button van het sociale netwerk. Het gaat zowel om de knop die geïmplementeerd is op een website als om de knop op een fanpagina.

De gegevens zijn anoniem en tonen bijvoorbeeld hoe vaak mensen een gepubliceerde Like button zagen en hoe vaak er op de knop werd geklikt. Zodoende kun je dus goed bekijken hoe een Vind ik leuk-knop functioneert op een website, dit is te bekijken per dag, week en maand. Hoe de knop functioneert is daarnaast per pagina van een website op te vragen. Standaard worden nu de 100 meest populaire pagina's getoond maar via de link bovenaan kan er een specifieke pagina worden ingevoerd.

Als laatste is onder het kopje Demographics de gemiddelde leeftijd, taal en land te bekijken van degene die op de knop hebben gedrukt of alleen de knop hebben gezien.

De statistieken open je door te gaan naar facebook.com/insights

Lees meer over: